Connection to the natural environment is a key component of the K-12 school’s curriculum and is manifest in the architecture.

The awe of nature highlighted by thoughtful design is matched with a respect for the environment found in the materials used to shape the space. Their newly-renovated building is a reflection of the imagination of The Washington Waldorf School.

Details

  • Client: Washington Waldorf
  • Existing 41,200 SF; new 22,000 SF
A comprehensive renovation of the existing school building focused on increasing the energy-efficiency of the building and maximizing the diffusion of natural light.Since the addition of the much-needed lobby, the school has seen an increase in enrollment. The lobby’s organic forms and bright colors encourage imagination and creativity in students and teachers alike.

"We were so pleased that George and MJ could join us at the dedication ceremony for the (MUCH) improved Washington Waldorf School! The School particularly appreciates how well the CBH+A team understood us as an institution and, most importantly, as a community. They brought our aspirations to life in the design of our renovated building."

Allison I. Fultz 
Chair of the Trustees Council

The newly completed entryway is a warm and inviting centerpiece for the school.