William H. Gross Stamp Gallery
Washington, DC
National Postal Museum
Culture
 Project

Reclaiming part of the historic City Post Office building, our team carefully balanced modern museum requirements with the structure’s historic character to create a dynamic and engaging new gallery in the National Postal Museum. A former restaurant provided the space needed to transform the venue into the world’s largest philatelic gallery, featuring a mezzanine Learning Loft, the Wall of Stamps, and the meticulously-restored Postmaster’s Suite. We carefully integrated new gallery entryways into the historic lobby with permanent and traveling exhibition areas that invite and encourage visitors to move throughout the museum experience. New windows enhance daylight and provide climate control while colorful, back-lit images giving the museum a vibrant street-level presence with impact.

The Solution

Awards

  • American Institute of Architects | DC Award of Excellence in Historic Resources
  • American Institute of Architects, Northern Virginia Award of Excellence in Historic Architecture
  • State Historic Preservation Officer’s Award, DC Office of Planning and DC Preservation League
  • American Institute of Architects, Potomac Valley Honor Award
  • Virginia Society American Institute of Architects, Award for Excellence in Historic Preservation
  • Washington Building Congress Craftsmanship Star Award, Lighting Systems
  • National Association of Industrial and Office Properties, MD/DC Best Interiors Award of Excellence
  • Associated General Contractors of Washington, DC Best Interior Project Award
  • Engineering News-Record Mid-Atlantic Award of Merit
“The National Postal Museum, a surprise gem.”
No items found.

Project Team

No items found.
View all work in 
Culture

Questions or ideas? Let's get in touch.