Libbie Mill Library
Henrico, Virginia
Learning
 Project

Envisioned as a hub for learning, positive individual transformation, and community advancement, Libbie Mill library contributes to the overall urban fabric of the pedestrian-scale of the surrounding community. With the library as the centerpiece of the development, our team married transparency and connectedness to high-performance design to create a communal “living room” to inspire individual and community growth. Its central urban location, daylit interior, and expansive views invite neighborhood patrons to enjoy collaborative work and independent study. In response to the community’s focus on sustainability, the Library’s orientation leverages its primary east-west axis, reducing internal heat gains during summer months and capitalizing on thermal gains during the winter months, reducing energy costs.

The Solution

Markets

Awards

  • American Institute of Architects, Richmond Honor Award Recipient
No items found.

Project Team

No items found.
View all work in 
Learning

Questions or ideas? Let's get in touch.